5.Manchester-Regatul Unit al Marii Britanii

Sau cum să petreci 24 de ore în „Oraşul Bumbacului”, orașul cu cea mai mare diversitate lingvistică din Europa de Vest şi de ce nu, chiar din lume!


   În primul rând vreau să te înarmezi cu răbdare, acest articol fiind unul dintre cele mai lungi scrise de mine până acum. Sunt multe de văzut și descoperit în Manchester iar eu nu am vrut ca tu să ratezi ceva! Nu te descuraja, sunt și multe imagini! Enjoy, la final vei realiza că a meritat!

   Manchester este unul dintre cele mai mari orașe din Marea Britanie, având o populație de aproximativ 450.000 de locuitori, acest indice demografic fiind în creștere. Denumit după cum spuneam mai sus „Orașul Bumbacului” în timpul Revoluției Industriale din secolul 19, orașul menține și astăzi, cu aceeași demnitate, statutul de important centru industrial și economic al Angliei.

   Un nou zbor (operat pe cel mai mare avion comercial din industria aviației la ora actuală -Airbus A380), însă fără alarmă de data asta, zborul fiind programat la ora 14:35 PM. Odihnă suficientă, nivel de energie decent – rețeta perfectă pentru un zbor lin fără probleme. Așa a și fost, mitul zborurilor grele și obositoare spre Manchester fiind parțial spulberat (zic parțial fiindcă am obosit totuși la finalul celore 7 ore și 45 de minute de zbor). A fost primul zbor spre Manchester operat de mine și totodată primul Airbus A380 cu o configurație de două clase (economy și business), așadar am avut la bord aproximativ 600 de pasageri (care  totuși nu ne-au mâncat urechile și zilele așa cum spune legenda!)

   Aterizăm pe aeroportul internațional din Manchester (MAN), puțin după ora 19:00 PM ora locală (cam la 5 ore după ce-am traversat spațiul aerian Românesc de deasupra Timișoarei!) și suntem -în mod absolut evident- întâmpinați de renumita ploaie britanică și temperaturi de sub 10 grade. Întrucât întunericul s-a așternut deja peste oraș, eu și echipajul (23 la număr, din care jumătate „mafie britanică”) decidem să punem punct zilei, dar nu înainte de a servi cina. O friptură la restaurantul hotelului unde suntem cazați și un ceai Twinings englezesc, concluzionează o zi care n-a anunțat multe de la bun început.

   Dimineața următoare, începută devreme în jurul orei 8:00 AM, debutează cu tipicul mic dejun englezesc (full english breakfast), compus din omletă, bacon și fasole în sos tomat, nimic special sau ceva ce n-am mai gustat în cei 3 ani în care am locuit în Londra și Edinburgh. O parte mică din echipaj mi se alătură, mafia britanică fiind în vizită la cei dragi și la familie, așa că hotărâm în timpul mesei să explorăm puțin orașul (și să spulberăm și mitul cum că nu ai mare lucru de făcut și văzut în Manchester). La urma urmei timp suficient avem (până la ora 19:00 când este programat zborul înapoi spre Dubai) și nici vremea nu mai este potrivnică. Zis și făcut, 15 minute după micul dejun, eu și alți 4 membri ai echipajului, din China, Indonezia, Moldova și Thailanda, ne aflăm deja într-un taxi gonind spre centrul orașului! Odată ajunși în centru, am început în forță, cum altfel decât cu fotografii!

De la stânga la dreapta, după naționalitate: Thailanda, Moldova, China și Indonezia!

manchester1Și România la mijloc, reprezentată cu mândrie și statornicie de către mine!

manchester3Mult îndrăgita arhitectură a Marii Britanii nu întârzie nici ea să apară, după doar câteva străduțe și cotituri pe unul dintre „bulevardele” centrale din Manchester.

manchester5

   Manchester, un oraș remarcabil din punct de vedere arhitectural și urbanistic, adept al unui stil medieval glorios și bineînțeles al specificului gotic, acesta din urmă dând clădirilor o puternică personalitate istorică și încărcătură simbolică. Un aer familiar începea să-și facă simțită prezența, mi-a fost parcă și dor de tot ce însemna United Kingdom.
Puternic înrădăcinat în mentalitatea britanică, acest stil neo-gotic al clădirilor adaugă un dram de magică frumusețe unui oraș altfel trist (prin prisma vremii mai mereu mohorâte, al ceții, al ploii mocănești și uneori chiar și a oamenilor, prea morocănoși câteodată), contribuind covârșitor în opinia mea, la imaginea de Regat a Marii Britanii.

manchester7

   Căutam de fapt Catedrala din Manchester, aceasta fiind primul obiectiv turistic stabilit de noi cu ajutorul celor de la recepția hotelului. Obiectivele turistice și „must see-urile” orașului sunt relativ grupate, la distanță medie de mers pe jos unele față de altele așa că ne doream să începem de la catedrală și să acoperim perimetrul din jurul acesteia, ticsit de muzee, biblioteci și alte clădiri gotice  de genul celei de mai sus.
În drumul nostru spre catedrală am întâlnit însă o mulțime de pub-uri (nici nu e de mirare, n-ar fi Anglia fără pub-uri, bere, cidru și whisky), care de care mai îmbietoare, experiența unui draft în inima regatului fiind cu siguranță una de ținut minte! Mai ales dacă acompaniezi totul cu faimosul „fish & chips” (cod tras într-o crustă aurie, servit cu cartofi prăjiți, piure de mazăre și sos tartar), nu l-am încercat de data asta dar sincer acum mi-e gândul la el!

manchester10

   Cam despre asta vorbesc când spun pub-uri și terase. Nimic nu întrece atmosfera dintr-un veritabil local britanic, ele fiind recunoscute pe plan internațional pentru party-urile din timpul partidelor de fotbal (ți se face pielea de găină și părul măciucă atunci când Manchester United are meci iar tu te afli în pub cu o bere în mână) și pentru găzduirea unor bețivani notorii -dar asta e vina populației- le place viața tare mult și o trăiesc ca atare, fără regrete și prejudecăți, până la ultima picătură, la propriu!

manchester11

   The Mitre-localul perfect pentru a-ți petrece o dupămasă plicticoasă și înnorată! Pe pancardă este scris „Live Sports here”, tot ce trebuie să oferi ca să ai localul plin de clienți și să menții afacerea în topul profitabilității. M-am abținut cu greu să nu intru, nu pentru bere, nu sunt un mare fan, dar mirosea a fish & chips, iar asta a fost pedeapsă!

manchester12

   Întrebând câțiva localnici dacă ne îndreptăm în direcția potrivită, spre catedrală, aflăm că aceasta este chiar în spatele acestui pub „The Mitre” și că nu mai avem deloc mult de mers de aici, așa că pornim în căutarea ei, nu înainte de a mai face câteva fotografii fațadei localului!

manchester15   Îmi imaginam cum ar arăta acest pub în plină vară, cu lume așezată la terasă, servind Ale sau Cidru rece, înghețată, Yorkshire pudding cu cârnați și Club Sandwich-uri cu mult bacon și maioneză. Da, mă gândesc cam mult la mâncare în ultima perioadă (poate fiindcă sunt cam riguros mai nou și sunt mai atent la ceea ce bag în mine, plus că e la modă six-pack-ul în Dubai)

manchester13

   La capătul acestei străduțe însă, descopăr un alt adevăr al Manchester-ului, mai trist dar la fel de real ca tot ceea ce ai văzut până acum.

manchester9

   Contrastant, un om și-un câine împart aceeși pătură, același destin și aceeași viață a străzii, onorabilă însă! Prin muncă cinstită zi de zi, prin vânzarea de ziare și reviste, David (care nu a vrut să fie fotografiat), își duce traiul de pe-o zi pe alta, dar are multă grijă de ortacul patruped. Mi-a spus că uneori doarme pe stradă, sau în zilele bune la adăposturi pentru cei cu neajunsuri și că tot ce are e câinele și rucsacul. Curat om! Și la suflet și la trup!
Ne-am luat rămas bun de la David după ce i-am pus măruntul în palmă și ne-am îndreptat către Manchester Cathedral care era din acest loc în câmpul nostru vizual!

manchester20

   Manchester Cathedral, sau Biserica Sfintei Marii și a Sfântului Gheorghe, este biserica-mamă a Diocezei Anglicane a Manchesterului , scaunul Episcopului de Manchester și Parohia orașului. Situată pe Victoria Street, în centrul orașului, catedrala are origini obscure, dovezile unei biserici Saxone datând din anii 700, fiind descoperite în zidurile catedralei. Aparent, catedrala a fost construită peste ruinele bisericii Saxone, distrusă de invadatorii danezi în anul 923. (Sursa Wikipedia)

manchester29

   După îndelungi renovări în 1882, catedrala suferă grave deteriorări în 1940, în timpul atacurilor Germaniei naziste din al II-lea război mondial. Raidurile aeriene și atacul cu bombe, cunoscut drept Manchester Blitz sau Christmas Blitz (unde 272 de tone de explozibil au fost lansate în inima Manchester-ului) au lăsat la pământ catedrala și alte clădiri de mare valoare culturală și istorică.

manchester30

   Se reconstruiește în 20 de ani de la deflagrație doar pentru a fi din nou măturată de bombardamentele Armatei Republicane Irlandeze din 1996, când 1500 kg de explozibil (cea mai mare cantitate de explozibil detonat în Marea Britanie, după cel de-al II-lea război mondial) spulberă centrul orașului făcând pagube estimate la suma de 1,2 milioane de lire sterline. 75.000 de persoane au fost evacuate, una dintre cele mai mari operațiuni de acest gen iar nici un mort nu a fost declarat. Ziua următoare Rusia avea de disputat un meci al Euro ’96 împotriva Germaniei, chiar în Manchester.
În 2003 catedrala învie pentru a 3-a oară după eforturi financiare considerabile și îi este acordat în ianuarie, titlul de „Clădire de rangul I”, grad oferit clădirilor de un interes  istoric excepțional. O extraordinară dovadă de încăpățânare și statornicie britanică!

manchester24

   Am decis că merită să aruncăm o privire și înăuntru, unde se desfășura o conferință pentru o lansare de carte. Am fost bineveniți și poftiți să participăm și să facem fotografii!

manchester27

   De o extraordinară frumusețe, încă sub mici lucrări de amenajare și modernizare (se fixa un sistem de încălzire), am declanșat aparatul de mai multe ori pentru a surprinde cât mai multe detalii!

manchester25

   Am selectat din multitudinea de fotografii doar 4, ca fiind reprezentative, însă nu sunt convins că adevărata atmosferă și sentimentul care l-am avut acolo înăuntru, poate fi descris și transmis de acestea.

manchester26

   După o vizită care a durat puțin mai mult decât ne așteptam (aproximativ o jumătate de oră) am hotărât să plecăm în căutarea celui de-al doilea obiectiv turisitc propus la recepție și anume John Rylands Library. În căutarea ei, am traversat din nou străzi pline de clădiri gotice, pe care nu am putut să nu le fotografiez.

manchester21   Practic, resursele fotografice sunt inepuizabile în Manchester. Peste tot, la orice colț și în orice fundătură, găsești ceva la care să te holbezi și mai apoi să fotografiezi.

manchester23   După vreo 10 minute de mers, ajungem în buricul orașului, zona centrală, a consiliului și a primăriei (Manchester City Hall). Din nou atât de mult de fotografiat, spiritul orașului și al locuitorilor săi. Mai jos vei putea admira o succesiune de imagini din zona centrală a Manchesterului!

manchester40

   Vestitele taxiuri negre britanice și din nou câteva pub-uri de mare efect!

manchester42

   Zona centrală este împânzită de clădiri gotice și neogotice, nu-i de mirare faptul că daunele cauzate de bombardamentele Armatei Republicane Irlandeze s-au ridicat la 1,2 milioane de lire sterline!

manchester43

manchester44

   În drumul nostru spre bibliotecă i-am întâlnit și pe cei care au grijă ca orașul să arate mereu la fel de înfloritor, cei ce clădesc și reconsolidează, cei ce întrețin arhitectura și urbanismul Manchester-ului. Am dat bună dimineața, am zâmbit, au zâmbit și ei și ne-am văzut fiecare de-ale noastre!

manchester46

  Am mai mers vreo 800 de metri admirând și alte clădiri, apoi ne-am așezat strategic pentru încă o poză de grup. Între timp vremea rea a dispărut ca prin minune iar soarele etala pe fațadele clădirilor un joc de lumini extravagant .

manchester48

De la stânga la dreapta, în ordinea naționalității: Indonezia, China, România și Thailanda

manchester47

   Într-un final ajungem în fața primăriei, o clădire impunătoare, de asemenea în stil gotic, dar care era înconjurată de garduri de protecție. Multă agitație, forfotă și forțe de ordine securizau zona. Ori s-a întâmplat ceva, ori e pe cale să se-ntâmple.

manchester49

   Am încercat să ocolim și să vedem despre ce este vorba, pe alte străduțe frumos împomite. Deși e toamnă, verdele frunzelor e mai crud ca oricând și nu a părăsit încă paleta de culori a toamnei.
manchester6 manchester51   Ajungem într-un final, după ce am ocolit consiliul Manchester-ului, într-un loc care elucidează misterul gardurilor și al forțelor de ordine. Orașul își aștepta acasă, cu brațele deschise, sportivii de la Olimpiada din Rio de Janeiro, eroii și vedetele gimnasticii și atletismului, mândria națiunii.

manchester52

Principala preocupare a tuturor acum, era să prindă cele mai bune instantanee!

manchester54   Am lăsat însă rapid mulțimea înfierbântată în urmă și ne-am îndreptat spre stația de tramvai cea mai apropiată de bibliotecă. Cu ocazia asta am văzut și tramvaiele din oraș, care circulă pe o rețea feroviară extrem de bine pusă la punct (cam cum va avea România peste 100 de ani de acum).

manchester56

manchester57

Și cum spuneam, tramvaiele 🙂

manchester65manchester67

   De la stația de tramvai am mai mers pe jos 5 minute și am ajuns în fața bibliotecii. Aruncăm repede o privire după care ne uităm unii la alții nedumeriți, parcă arăta altfel în broșura de la recepție. Ce-i drept am ajuns la o bibliotecă, așa ne-a ghidat toată lumea atunci când întrebam în stânga și-n dreapta. Ajunsesem de fapt la Biblioteca Centrală a Manchester-ului sau Manchester City Central Library.

manchester64

   Situată în fața pieței Sfântului Petru, Biblioteca Centrală se construiește între anii 1930-1934, sub forma unui dom atașat unui culoar susținut de 5 coloane. Având un design inspirat de cel  al Pantheonului din Roma, biblioteca este listată ca „Rang II” intrând astfel pe lista clădirilor cu o foarte mare importanță culturală și istorică.
Un proiect de reabilitare și renovare de 4 ani a început în anul 2010. Biblioteca centrală s-a redeschis publicului pe 22 Martie 2014.
Câteva fotografii din interiorul bibilotecii (dacă tot am ajuns până aici, ar fi fost păcat să nu vizităm) pot fi vizionate mai jos.

manchester62

   Biblioteca Centrală este a doua cea mai mare bibliotecă din Regatul Marii Britanii, după cea din Birmingham (zbor care-l voi opera pe Airbus A380 săptămâna viitoare). O colecție impresionantă de peste un milion și jumătate de exemplare, se întinde pe 56 de km de rafturi  iar o alta de mare vechime, conține peste 30 de cărți tipărite înainte de anii 1500, majoritatea păstrate într-un mediu artificial controlat.
10.000 de oameni calcă zilnic pragul acestei biblioteci!

manchester59

   Sala principală de studiu și lectură poate acomoda 2000 de persoane, intrarea este liberă la fel ca și conexiunea de internet wireless. Pe cupola sălii este imprimată o inscripție, verset din Cartea Proverbelor lui Solomon din Vechiul Testament:

„Wisdom is the principal thing, therefore get wisdom, and with all thy getting get understanding. Exalt her and she shall promote thee. She shall bring thee to honour when thou dost embrace her, she shall give of thine head an ornament of grace. A crown of glory she shall deliver to thee.”

Proverbs 4:7

„Iată începutul înțelepciunii, dobândește înțelepciunea și cu tot ce ai, dobândește priceperea. Înalț-o, si ea te va înalța, ea va fi slava ta, dacă o vei îmbrățișa. Ea îți va pune pe cap o cunună plăcută, te va împodobi cu o strălucită cunună împărătească.”

Proverbe 4:7

manchester60

După o vizită de jumătate de oră și aici, vizită ce a meritat pe deplin, am plecat totuși în căutarea bibliotecii John Rylands. După ce am luat din nou lumea la întrebări ca să aflăm unde se ascunde biblioteca, direcția primită a fost înapoi pe unde am venit, doar că de data asta am ales să fotografiez cealaltă parte a bulevardului.

manchester68

Heroes Parade sau Bun Venit Olimpicilor, era încă în desfășurare.

manchester55

Nu a durat mult și pe o străduță perpendiculară cu cea pe care este amplasată Biblioteca Centrală, găsim Biblioteca John Rylands. În fața acesteia, ne lovim de acceași problemă a celor fără de adăpost, sunt mulți, toată lumea știe, dar trec în fiecare zi pe lângă ei cu aceeași nepăsare!

manchester69

   Biblioteca John Rylands este o construcție victoriană neo-gotică din Deansgate, deschisă publicului în anul 1900. În 1972 biblioteca fuzionează cu cea a Universității din Manchester contopindu-se astfel și formând astăzi John Rylands University Library of Manchester. Colecțiile deținute aici includ o Biblie Gutenberg (prima Biblie printată în 1450 undeva în Mainz, actualul teritoriu al Germaniei) precum și o bucată de papirus, un codex de 9cm ce conține 7 din rândurile originale ale Evangheliei lui Ioan. Bucata de Papirus este acceptată ca fiind cea mai veche dovadă de text canonic al Noului Testament și se crede că ar data din perioada anilor 100-150 era noastră, după Hristos. (Sursa: o drăguță îndrumătoare și ghid turistic al bibiliotecii)
Am intrat așadar în universul magic al acestei biblioteci ruptă parcă din filmele cu Harry Potter. Hogwarts nu altceva!

manchester70

   Coridorul în deja clasicul stil gotic conduce către o primă sală, cu volume vechi de câteva sute de ani.

manchester71

   Un alt coridor conduce vizitatorii spre sala principală de lectură, situată la primul etaj al clădirii. Motivul pentru care am ales să vizităm această bibliotecă, va fi în sfârșit dezvăluit!

manchester72

manchester77

   Scările ce conduc la primul etaj, spre sala principală de lectură!

manchester78

   Sala principală de lectură, situată la 10 metri deasupra solului, a fost printre primele încăperi iluminate electric din Marea Britanie. O serie de portrete, sculpturi și piese din bronz decorează sala. Situate față în față la un capăt și la celălalt al sălii, se află două statui de marmură albă ale lui John Ryland și a soției Enriqueta Rylands, cea care a și fondat și „ctitorit” biblioteca.

manchester79

  Fereastra situată la vest adăpostește Teologie de la Moise până la Schleiermacher, iar cea de la est Artă și Literatură, inclusiv filosofie.

manchester85

   Detaliu cu fereastra de Vest ce adăpostește deopotrivă Teologie antică și de actualitate:

manchester84

   Mi-aș fi dorit să existe o așa opulență culturală și în orașul în care m-am născut, cu siguranță o astfel de atmosferă îmbie la studiu profund și meditație. Nimic nu merge mai bine decât un ceai englezesc acompaniat de o lectură de calitate…NU! nici măcar Facebook!

manchester82

   Un loc de sublimă relaxare, un loc ce inspiră liniște și pace sufletească. Asta am simțit eu!

manchester83

   Am mai poposit pentru câteva minute, profitând de felul în care lumina difuză cădea pe podeaua sălii, creând un paradis al fotografului, cu umbre și forme interesante.

manchester81

manchester80

   Ultima fotografie am făcut-o în drum spre ieșirea din sala de lectură,pe scări, chiar înainte de a intra în magazinul de suveniruri al bibliotecii, de unde firește am cumpărat un magnet de frigider care să sporească numărul colecției deja deținute.

manchester75

   Îți recomand cu toată căldura, dacă ajungi vreodată în Manchester, fă-ți timp pentru John Rylands Library. Nu vei regreta!


   Povestea lui „Homeless John”

   Înfometați și destul de obosiți după atâta cutreierat și kilometrii de mers pe jos, decidem să dăm o tură prin apropiere și să ne oprim undeva la un food court sau restaurant să ne tragem sufletul, limpezim mintea și încărca nivelul de energie.

manchester86

   În căutarea unui restaurant sau pub unde să luăm un răgaz de câteva minute, ne lovim pentru a treia oară într-o singură zi, de cruntul adevăr, de actualitate, cotidian al Manchesterului și aș vrea de data asta să scriu câteva rânduri în plus legat de acest subiect.

manchester87

   „Homeless John„, așa cum îi spun localnicii, sau John Gidley pe numele lui adevărat, își duce traiul de aproape 3 ani pe străzile din Manchester. După 3 ani de pușcărie datorită consumului și traficului (la scară mică) de substanțe interzise prin lege, este eliberat în 2005, moment în care viața i s-a schimbat dramatic. Deciziile neinspirate de până acum i-au așternut un viitor pesimist.

   Cel mai bun prieten al său și singurul care nu-l judecă și-i este alături necondiționat este Rooney, câinele cu care împarte același destin de 6 ani. M-am oprit din drumul meu să-l întreb dacă e bine și am rămas impresionat de felul cum vorbea. Un om blând, conștient și educat, cu un vocabular mai mult decât bogat pentru condițiile în care trăiește. Spune că atunci când plouă, umbrela este pentru Rooney, el este important fiindcă dacă Rooney nu e, nici el nu poate fi…

manchester88

   Pe John nu ai să-l găsești cerșind, e prea mândru să facă asta! Crede în bunătatea oamenilor care îl cunosc deja și care-i mai dau din când în când atenție, fără ca el să o ceară.
Doarme într-un sac de dormit, acoperit cu multe pături, undeva în suburbiile Manchesterului, acolo unde „the scumbags” cum le spune el, nu-l pot fura, bate și umili.

manchester89

   Nu-l deranjează cei rău intenționați și spune cu convingere „Ei nu știu care este istoria mea”. Bolnav de epilepsie, nu mai poate să lucreze și să se întrețină, iar după moartea mamei, a rămas al nimănui. Cu toate astea, nu cere benefits sau gratuități, statul l-ar trimite la muncă în condițiile în care el suferă de o boală incompatibilă cu rutina unui om sănătos. Nu e pe stradă fiindcă îi place, urăște strada, dar oameni cu suflet l-au ajutat să stea o vreme într-o cameră pentru care plăteau 250 de lire.
Dacă-l întrebi ce-și dorește, nu o să-ți răspundă bani…o să-ți spună că și-ar dori ca oamenii să se oprească mai des să-i spună o vorbă, „to make his day” vorba englezului.

   Acum mai bine de un an, un tip pe nume Jon Stroud, a realizat un documentar despre John și Rooney Gidley, unul care deși nu are foarte multe vizualizări, a avut un puternic impact social în Manchester. Dar cum toate sunt trecătoare, miracolul nu a durat prea mult.

   Te invit cu mult drag să descoperi în detaliu viața lui „Homeless John”, într-un documentar de 15 minute, filmat în mai 2015 de Jon Stroud, documentar disponibil AICI!

   Omul ăsta mi-a schimbat ziua și dispoziția, are puterea și voința de a merge mai departe și așa cum spune Jon Stroud în documentar „Every saint has a past and every sinner has a future”, însemnând „Fiecare sfânt are un trecut și fiecare păcătos are un viitor”! I-am lăsat în căciulă monedele ce le aveam în portofel și i-am promis că dacă mai ajung în Manchester, o să-l mai vizitez! Public acum aceste câteva rânduri cu acordul lui, bucuros fiind când i-am spus că o să scriu ceva despre el.


   Timpul s-a scurs destul de rapid și mai avem 3 ore până la wake-up call, telefonul care ne înștiințează că mai avem o oră până facem check out-ul și plecăm din hotel înapoi spre Dubai. N-am mai apucat să luăm masa la restaurant, dar am apucat în drum spre casă să înfulecăm niște Hot Dogs delicioși.

manchester91

Ceapă caramelizată și topinguri la alegere! Al meu a fost cu sweet onion, muștar și ketchup!

manchester90

   După aproape 5 ore de când suntem plecați, hotărâm că e timpul să ne întoarcem spre casă, să mai prindem măcar două ore de somn înainte de zbor. Urcăm și coborâm scările rulante din complexul de magazine din centru, în căutarea unui taxi, pe care speram să-l găsim de partea cealaltă a complexului.

manchester92

  În timp ce căutam o ieșire din Arndale Centre, ceva ne-a atras și captivat atenția. Barber Barber Uk, un super salon bărbătesc, vintage și cool as f**k (yup I said it!). Ne-am apropiat și am întrebat dacă putem face o poză, scurt așa. Băieții ăștia au fost atât de prietenoși că totul s-a transformat rapid într-o ședință foto! Eu cu frizerul, frizerul cu mine, eu cu clientul, clientul cu bărbierul…haos! și deliciu în același timp!

manchester32

   Artist aici este Inky Steve, al cărui facebook îl găsești AICI! Cu un aer vintage și atitudine de hipster, Inky Steve are o trupă de colegi de gașcă, ca și el!

manchester37   Am primit de la ei insigne cu Inky Steve și autocolante, adresa de email și contul de instagram. Le-am promis că le voi trimite pozele și așa am făcut.

manchester33 manchester34

manchester36   Dacă mustața nu te mai ascultă, îi găsești pe băieți aici:

3 Barton Arcade
Deansgate
Manchester M3 2BH

   Ne-am luat rămas bun de la băieți și ne-am grăbit să găsim taxi-ul care ne va duce înapoi la hotel. După 20 de minute cu taxiul, timp în care începuse și ploaia, am ajuns din nou în camerele noastre, cu ceva mai mult de două ore înainte de wake up call. Am dormit dus cele două ore iar apoi m-am pregătit pentru zborul înapoi spre Dubai.

   Mi-a plăcut în mod deosebit Manchester, la fel cum mi-au plăcut de fapt toate experiențele de până acum, viața curge prin fața ochilor mei, iar eu culeg amintiri și clipe frumoase, cunosc oameni și leg noi prietenii! Am dus la bun sfârșit încă un tur obositor, dar satisfacția reușitei este imboldul de care am nevoie, să continui.

Sper că ți-a plăcut lectura, deși a fost un articol lung sper că nu a fost și plictisitor. M-aș bucura dacă ți-ai spune opinia în căsuța de comment-uri de mai jos. Un feedback pe care l-aș folosi când voi lucra la articolele viitoare e mai mult decât binevenit!

Te invit să te ABONEZI blogului, pentru a fi printre primii care citesc noile mele articole!
DISTRIBUIE dacă, consideri că articolul merită să fie descoperit de cât mai multe persoane!

Întreaga galerie foto poate fi urmărită la o calitate și dimensiune mai bună AICI!

Cu mult drag, salutări până data viitoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s